Gå till innehåll

Hyra stuga i Danmark

När du ska hyra stuga i Danmark finns det mycket att tänka på. Ett av de första valen du måste göra är var i Danmark du ska hyra stuga. Ska den ligga utmed Östersjö- och Öresundskusten i öster eller vid Nordsjökusten i väster. Den som planerar att hyra stuga i Danmark bör även fundera över hur långt man vill köra med den egna bilen. Väljer man att hyra stuga i östra Danmark slipper man bilkörningen genom landet.

Väljer man en stuga på norra Jylland är det smidigt att ta bilfärjan mellan antingen Göteborg och Fredrikshavn eller Varberg och Grenå. I norra Danmark vid Limfjorden finns det många semesterhus att hyra.

Under högsäsongen under sommarmånaderna kan det vara både svårt och dyrt att få tag i stuga i Danmark.

Hyra stuga på Själland och Lolland-Falster

Själland och Lolland är de två östligaste danska öarna och ligger därmed närmast Sverige. På norra Själland hittar Isefjord, en stor vik som sträcker sig söderut ända till Roskilde utanför Köpenhamn. Viken erbjuder vanligtvis ett betydligt varmare badvatten än Kattegatt utanför öns nordkust. Runt Isefjord finns ett stort utbud av stugor att hyra. Rørvig vid Isefjords mynning mot Kattegatt brukar vara ett uppskattat samhälle att hyra stuga i.

På södra Själland hittar du Rødvig (Rödvik) som ligger vid Faxe Bugt på östkusten. Hit tar det lång tid att köra från den svensk-danska gränsen. Det är ungefär 8 mil från Öresundsbron och 14 mil från Helsingör om du väljer att ta färja till Danmark.

Även Lolland är en trevlig ö för den som vill hyra stuga i Danmark. Till Falster kommer du lämpligtvis på sydmotorvejen E47 och bron vid Farö mellan Själland och Falster är avgiftsfri. Ska du vidare till Lolland åker du i en avgiftsfri tunnel under sundet. På Lolland brukar det vara populärast att hyra stuga på sydkusten mot Tyskland.